Exklusiva sängkläder för en god natts sömn

Sängkläder

Har du tänkt på hur gott du ofta sover på hotell? I nymanglade och nytvättade lakan av högsta kvalitet är det lättare att komma till ro. För att skapa samma härliga sovupplevelse hemma, är tipset att satsa på exklusiva sängkläder i en design som kompletterar den övriga inredningen i ditt sovrum. Vare sig du väljer att satsa på satin, linne eller bomull, så finns det idag stora kvalitetsskillnader på marknaden. Vare sig du föredrar minimalistiskt vitt eller mönstrat, så är exklusiva lakan en investering som hjälper dig att sova gott.

Vilken sorts sängkläder är din stil?

Det finns en rad spännande material att välja mellan när det är dags att styla din säng och ditt sovrum. För bohemen som inte vill ha det allt för stramt och strikt, är linne som faller vackert ett bra val. För den som är ute efter en lyxigare och mer elegant känsla, är satin med vackra mönster ett bra alternativ. Våga gärna använda många kuddar och dubbla täcken, för att skapa en härligt inbjudande säng som du bara vill krypa ned i direkt. Ett bra tips är att placera en vacker korg i anslutning till sängen, att förvara prydnadskuddar i när man sover.

Mixa och matcha med mönster och enfärgat

För att skapa ett sovrum som både är vilsamt att vara i och spännande och stimulerande för ögat, kan det vara bra att fundera över vilka färgskalor du vill använda på dina sängkläder. Ett smart sätt att skapa en snygg dynamik är att välja en färg, och sedan mixa olika mönster och material inom den färgskalan. Ett annat sätt kan vara att välja ett material, och blanda olika färger. Ett bra tips i alla inredningssammanhang är att jobba med kontraster, och låta olika strukturer och ytor bryta mot varandra för att skapa fina effekter och en vacker helhet i rummet.

Feng shui i sovrummet

För att skapa så bra förutsättningar som möjligt för en god natts sömn, kan du använda dig av gamla österländska visdomar när du inreder ditt sovrum. Feng shui har länge varit populärt i inredningssammanhang och kan vara bra att inspireras av även i sovrummet. En regel enligt Feng shui, är att man bör undvika att ha speglar nära sängen. En annan regel är att man inte bör förvara saker under sängen, utan där ska det var fritt. Om du har vackra och exklusiva sängkläder så vill du nog dessutom att de ska få spela huvudrollen - ytterligare en anledning att inte ha saker under sängen.

Sängkläder

Copyright © 2016 Flextoline.se - Alla rättigheter förbehålles